Artikelbank

Symtom efter en TIA-attack

En TIA-attack (transitorisk ischemisk attack) är ofta över på några minuter eller timmar, men det betyder inte att hjärnan är helt återställd. Även om symptomen försvinner snabbt kan en TIA lämna efter sig subtila tecken på att hjärnan har påverkats.

Små hörselnedsättningar kan kraftigt öka risken för Alzheimers

Nyare forskning visar att sambandet mellan hörsel och hjärnhälsa är mycket starkare än vad många tidigare trott. Även milda hörselnedsättningar kan öka risken för att utveckla Alzheimers sjukdom och andra former av demens, vilket understryker vikten av att upptäcka och åtgärda hörselproblem tidigt.

Vad är en TIA-attack?

TIA kallas ibland för en "mini-stroke" eftersom symptomen påminner om en stroke, men till skillnad från en full stroke försvinner symptomen inom minuter till timmar.

Kan antidepressiva läkemedel ge demens?

Ny forskning från Karolinska Institutet visar att användning av vissa antidepressiva läkemedel kan vara kopplad till en snabbare kognitiv försämring hos personer med demenssjukdom.

Kan man dö av Parkinsons?

I slutskedet av Parkinsons sjukdom försämras kroppens funktioner betydligt. Då är det inte bara rörligheten som påverkas, utan även livsviktiga funktioner som att svälja, andas och hålla balansen.

Hur behandlas Parkinsons? – En översikt av dagens behandling

Parkinsons sjukdom är en kronisk, långsamt fortskridande neurologisk sjukdom som ännu inte går att bota – men det finns många sätt att behandla symtomen och förbättra livskvaliteten.

Parkinson och synproblem – vanliga ögonsymtom vid Parkinsons sjukdom

Parkinsons sjukdom förknippas ofta med motoriska symtom som skakningar och stelhet, men många märker också att ögonen och synen förändras.

Vad är Parkinsondemens?

Parkinsons sjukdom förknippas ofta med skakningar, stelhet och långsamma rörelser – men det är inte hela bilden. Hos många utvecklas också kognitiv svikt, och för en del leder det till Parkinsondemens.

Kan epilepsi ge minnessvårigheter?

Epilepsi är en neurologisk sjukdom som påverkar hjärnans elektriska signaler. Men det är inte bara anfallen i sig som kan skapa utmaningar – många som lever med epilepsi vittnar också om problem med minnet. Hur hänger det ihop?

​Sensorem inleder samarbete med Demensförbundet​

Vi på Sensorem är glada att meddela att vi har inlett ett samarbete med Demensförbundet. Genom detta partnerskap strävar vi efter att öka tryggheten och stödet för personer med demenssjukdomar och deras anhöriga. Samarbetet innebär att Demensförbundets medlemmar nu får möjlighet att köpa Sensorems trygghetslarm till ett rabatterat pris.

För mer info om hur Sensorems trygghetslarm fungerar vänligen se frågor & svar eller kontakta oss